Rulada cu crema si castane glasate

Printeaza

Rulada cu crema si castane glasate din: oua, zahar, faina, amidon, lapte, galbenusuri, faina, piure de castane, zahar, rom, castane glasate.

Ingrediente:Rulada_cu_crema_si_castane_glasate

pentru aluat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 linguri lapte

pentru crema:

  • 250 ml lapte
  • 2 glabenusuri
  • 40 g zahar
  • 20 g faina
  • 150 g piure de castane

pentru sirop:

  • 100 ml apa
  • 40 g zahar
  • o lingura rom

pentru decor:

  • 3 castane glasate

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se freacă ouăle cu zahărul până ce se obţine un aluat spumos. Se bat albuşurile spumă şi se pun peste crema de gălbenuş. Se pun alternativ făina cu amidonul, apoi laptele şi se amestecă delicat.

Se toarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor 20 de minute.

Se scoate pe un şervet umed şi se rulează.

Pentru cremă, se încălzeşte laptele. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce amestecul se albeşte, se adaugă făina, se amestecă şi se toarnă laptele cald.

Se amestecă bine, se pune la foc şi se lasă să fiarbă până ce devine o cremă groasă.

Se lasă să se răcorească într-un castron, se adaugă piureul de castane decongelat şi se amestecă bine.

Rulada se desface uşor şi se îmbibă cu siropul fiert din ingredientele menţionate.

Se umple cu cremă la interior, se acoperă cu restul cremei şi cu dinţii furculiţei se trasează dungi asemănătoare scoarţei unui copac.

Se aşază şi castanele glasate şi se dă la rece pentru 4 ore.

Rulada cu crema si castane glasate

Rulada_cu_crema_si_castane_glasate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.