Ruladă cu ciuperci
PrinteazaRuladă cu ciuperci
Ingrediente:
- 150 g făină
- 100 ml lapte dulce
- 500 g ciuperci
- 50 g unt
- 100 ml ulei de măsline
- 6 ouă
- 500 g caşcaval
- doi cartofi
- o ţelină
- o lămâie
- doi morcovi
- sare, piper
- pătrunjel
Preparare:
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii. Se călesc în untul topit, condimentându-se cu sare şi piper.
Cartofii se curăţă de coajă, se fierb şi se pasează. Se amestecă bine cu două ouă, caşcavalul ras, ciupercile călite, sarea şi piperul.
Făina se amestecă bine cu laptele dulce şi uleiul de măsline. Se pune amestecul pe foc şi se fierbe pană când s-a îngroşat.
Se lasă să se răcească, se adaugă patru ouă, sarea şi piperul. Se mixează totul, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit 12-15 minute sau până când capătă o culoare aurie. Se scoate din tavă, se rulează cu un şervet umed şi se lasă să se răcească.
Se unge cu pasta de caşcaval şi ciuperci, se rulează şi se introduce din nou în cuptor pentru 5-10 minute.
Ruladă cu ciuperci
Pofta buna!
Delicioasa rulada cu ciuperci. O sa fac mai des.