Rulada cu ciocolata, banane si capsuni

Printeaza

Rulada cu ciocolata, banane si capsuni din: făină, oua, zahar, apa calda, sare, frisca lichida, ciocolata alba, întăritor friscă, esenţă de vanilie, banane, căpşuni.

Rulada_cu_ciocolata_banane_si_capsuni

Ingrediente:

  • 4 linguri făină
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri apă caldă
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 250 ml friscă lichidă
  • 100 g ciocolată albă
  • 1 plic întăritor friscă
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 2 banane
  • 200 g căpşuni

Mod de preparare:

Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţa şi le pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, apoi torni apa.

Amesteci albuşurile cu gălbenuşurile si, la final, încorporezi făina, în ploaie. Intinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz, torni compoziţia, o nivelezi şi o dai la cuptor până se rumeneşte.

Scoţi blatul pe o altă foaie de copt si-l rulezi cu ajutorul ei. Baţi frişca împreună cu întăritorul. Topeşti pe baie de aburi ciocolata, o laşi la răcorit şi o torni peste frişcă.

Amesteci şi adaugi esenţa de vanilie. Tai cubuleţe căpşunile şi le aşezi peste umplutrua. Derulezi aluatul, întinzi crema, descojeşti bananele şi le pui într-un capăt al aluatului. Rulezi şi dai la rece.

Rulada cu ciocolata, banane si capsuni

Rulada_cu_ciocolata_banane_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.