Rulada cu castane – usor de preparat

Printeaza

O reteta de rulada cu castane din: ciocolata, apa, faina, zahar pudra, stafide, piure de castane, oua, nuci, smantana, sare si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 3 linguri apa
  • 100 g faina
  • 175 g zahar pudra
  • 25 g stafide maruntite
  • 2 linguri piure de castane
  • 5 oua
  • 25 g nuci pisate
  • 300 ml smantana pentru frisca + zahar vanilat
  • sare
  • zahar pudra pentru ornare

 

 

Mod de preparare:

Topiti ciocolata in apa la foc mic, apoi lasati amestecul sa se raceasca.

Frecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa albicioasa. Adaugati ciocolata topita, stafidele, nucile, faina si piureul de castane.

Amestecati prin rasturare. Turnati compozitia intr-o tava, pe hartie de copt unsa (30x20cm), nivelati-o si coaceti la foc potrivit.

Cand blatul este copt (faceti proba cu scobitoare), scoateti-l din tava cu hartie cu tot si rulati-l strans.

Infasurati ruloul intr-un prosop umed si lasati sa se raceasca 10-15 minute. Intre timp bateti smantana cu zaharul vanilat pentru a obtine frisca proasaspata.

Desfaceti ruloul, desprindeti hartie de copt si ungeti-l cu frisca, apoi rulati-l din nou. Presarati zahar pudra inainte de taiere.

Rulada cu castane

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Rulada cu piure din castane

Rulada cu piure din castane din: oua, zahar, faina, amidon, apa calduta, cacao, portocala, sare, piure de castane, zahar pudra, ciocolata si fructe uscate. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 120 g zahăr 80 g făină 30 g amidon 3 linguri apă călduţă 1/2 linguriţă cacao coaja de la 1/2 portocală un praf sare Pentru umplut: […]

Rulada cu crema si castane glasate

Rulada cu crema si castane glasate din: oua, zahar, faina, amidon, lapte, galbenusuri, faina, piure de castane, zahar, rom, castane glasate. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar 50 g faina 50 g amidon 2 linguri lapte pentru crema: 250 ml lapte 2 glabenusuri 40 g zahar 20 g faina 150 g piure de […]

 

Rulada cu crema de castane

Ruladă umplută cu cremă de castane

Ruladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g faina sare 20 g drojdie 50 g zahar 150 ml lapte 30 g unt 2 galbenusuri 300 g castane comestibile decojite 1/2 borcan gem de caise 3 linguri ciocolata topita   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.