Rulada cu branza

Printeaza

Rulada cu branza

Ingrediente:Rulada cu branza

  • 4 ouă
  • 1/2 l lapte
  • 1/2 pachet margarina
  • 1 praf sare
  • 100 g faina
  • 300 g branza dulce
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert într-o cratiţă 1/2 l lapte şi 1/2 pachet margarina. Se adaugă puţină sare. Când fierbe se dă deoparte şi se adaugă deodată 100 g făină (proaspăt cernută), amestecându-se repede, să nu facă cocoloaşe.

Se pune cratiţă din nou pe foc şi se amestecă tot timpul, până când începe să se desprindă de pe margini. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Atunci când sa răcit se adaugă întâi 4 gălbenuşuri şi apoi cele 4 albuşuri bătute spumă.

Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc iute. Intre timp se freacă 300 g brânză dulce de vacă cu 50 g unt, se sărează, se adaugă după dorinţă chimen sau mărar verde.

Când rulada sa copt se răstoarnă pe un prosop umed. Se întinde repede brânza şi apoi se rulează cu ajutorul prosopului. Se scoate prosopul după ce s-a răcit. Rulada poate fi servită şi rece, şi caldă (se poate încălzi în cuptor când o servim).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.