Rulada cu branza de vaci

Printeaza

Rulada cu branza de vaci din: faina, lapte, unt, sare, branza de vaci, oua, zahar, stafide, coaja de lamaie.

Ingrediente:Rulada_cu_branza_de_vaci

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 10 g unt
  • un varf cutit de sare

pentru umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g stafide, curatate si inmuiate in putin rom
  • 1 lingurita de coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină cernută, o amesteci cu laptele, praful de sare şi untul şi îl frămânţi bine. îl dai la cald circa o jumătate de oră, apoi o tai în două şi îl mai frămânţi pe o planşetă sau pe masa din bucă­tărie.

Cu ajutorul sucitorului întinzi foaia de plăcintă, cât mai subţire.

Pregăteşti umplutura: Razi brânza într-un castron, o amesteci bine cu ouă, stafide, za­hăr şi coajă de lămâie.

Stropeşti cu unt foaia de aluat întinsă, apoi adaugi un strat uniform de brân­ză, după care o rulezi în forma unui sul.

Ungi tava cu unt şi o tapetezi cu făină, apoi aşezi su­lul în ea. Dai la cuptor 30 de mi­nute.

Serveşti rulada caldă sau rece, presărată cu zahăr pudră şi, eventual, stafide.

Rulada cu branza de vaci

Rulada_cu_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.