Rulada cu branza de vaci si smantana

Printeaza

Rulada cu branza de vaci si smantana

Ingrediente:Rulada cu branza de vaci si smantana

  • 400 g făină
  • 1 praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 100 g margarină
  • 2 găl­benuşuri
  • 2-3 linguri smântână

Umplutura:

  • 400 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 50 g margarină
  • 1 praf de vanilie
  • 150 g cartofi fierţi în coajă
  • 3 ouă
  • coaja de la o lămâie răzuită
  • 1 ou pentru uns deasupra

 

Mod de preparare:

Intr-un castron frământăm făina în care am încorporat praful de copt, zahărul, margarina, 2 gălbenuşuri şi 2-3 linguri smân­tână. Impărţim compoziţia rezultată în două părţi şi lăsăm să se odihnească.

Pregătim umplutura:

Brânza de vaci şi carto­fii fierţi şi curăţaţi îi trecem prin sită, adăugăm zahărul, margarina, 3 gălbenuşuri, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.

Omogenizăm compoziţia să nu conţină cocoloaşe, iar la urmă încorporăm 3 albuşuri bătute spumă. Luăm pe rând cele două bucăţi de compoziţie frământată, le dăm formă dreptunghiulară, le umplem cu umplutura mai sus preparată, le rulăm şi le aşezăm într-o tavă unsă în prealabil cu margarină.

Le ungem cu un ou bătut, introducem tava în cuptorul încălzit şi coa­cem la foc potrivit, circa 30-35 minute. După ce s-au răcit le tăiem felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.