Rulada cu afine si crema de branza

Printeaza

Rulada cu afine si crema de branza din: oua, zahar, faina, amidon, foi de gelatina, apa, crema de brânză, afine, frisca, zahăr vanilat.

Afinele sunt un pachet de antioxidanţi, numiţi antocianine, care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturilor care pot conduce la apariţia cataractei, glaucomului, varicelor, hemoroizilor, afecţiunilor cardiovasculare şi cancerului.

 

Ingrediente:Rulada_cu_afine_si_crema_de_branza

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 50 g faină
  • 50 g amidon

Pentru umplutură:

  • 4 foi gelatină
  • 2oo ml apa
  • 250 g crema de brânză
  • 150 g zahăr
  • 200 g afine
  • 100 ml frişcă
  • 1 plic zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

Bati galbenusurile cu jumatate din zahar, iar albusurile cu cealalta jumatate, apoi le amesteci.

Incorporezi faina cu amidonul, torni intr-o tava unsa si tapetata si coci in cuptorul preincalzit 20 de minute.

Rastomi pe o hartie de copt si lasi racit.Inmoi gelatina in 200 ml apa rece, amesteci crema de branza cu zaharul.

Fierbi 2/3 din afine cu 50 ml apa, lasi la race, amesteci cu gelatina inmuiata sitorni peste crema de branza.

Intinzi totul pe blat, rulezi cu ajutorul hartiei de copt si dai la rece. Bati zaharul vanilat cu frica si adaugi restul de afine.

Ungi rulada cu amestecul de frisca si decorezi cu afine.

Rulada cu afine si crema de branza

Rulada_cu_afine_si_crema_de_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.