Ruladă de Crăciun

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de craciun din: carne tocata, oua, morcovi, pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, pesmet, sare si piper.

Ingrediente:Ruladă de Crăciun

  • 700 g carne tocata (amestec porc/vita)
  • 3 oua fierte
  • 1 ou
  • 2 morcovi
  • 1 pasta de toamate
  • 200 g jambon crud (felii subtiri)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ouăle fierte, curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe, pasta de tomate, cimbrul, pătrunjelul tocat mărunt şi cele 2 ouă crude.

Adăugaţi morcovii fierţi şi tăiaţi în cubuleţe, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine compoziţia.

Puneţi amestecul de carne într-o tavă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Nivelaţi partea de deasupra a ruladei, apoi puneţi tava la cuptor.

Coaceţi rulada la foc potrivit circa 40 de minute sau până când aceasta se rumeneşte frumos deasupra.

Lăsaţi rulada să se răcească 15- 20 de minute, apoi tăiaţi-o în felii de circa 6-7mm grosime.

Ruladă de Crăciun

Ruladă de Crăciun

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.