Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură

Printeaza

O reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos, faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si zahar pudra.

Ingrediente:Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură

  • 3 oua
  • 75 g zahar tos marunt
  • 50 g faina alba
  • 25 g pudra de cacao
  • 1 lingurita zahar pudra

pentru umplutura:

  • 125 g zmeura proaspata
  • 200 g crema de branza, degresata
  • 2 lingurite zahar pudra, sau dupa gust

 

Mod de preparare:

Se foloseste o cratita suficient de mare pentru a cuprinde un castron mare termorezistent. Se umple cu apa, incat apa sa nu ajunga la fundul castronului si se pune la fiert la foc iute. Se incalzeste cuptorul la 220°C si se tapeteaza o tava de 23 x 30 cm cu hartie pentru copt.

Se micsoreaza flacara si se pune castronul in cratita. Se pun ouale si zaharul in castron si se bate compozitia cu un tel 12-13 minute pana se ingroasa si capata aspectul unei spume, iar telul lasa dare la suprafata atunci cand este scos. Se ia castronul din cratita si se bate compozitia inca 2 minute.

Se cerne faina impreuna cu pudra de cacao si se incorporeaza in oul batut cu o lingura mare de metal, prin miscari in forma de opt. Se toarna compozitia intr-o tava, intinzand-o pe intreaga suprafata. Se coace blatul 7-10 minute, pana se intareste la suprafata. Se rastoarna imediat pe o coala de hartie cerata mai mare decat suprafata lui, se desprinde cu atentie hartia de pe blat cu un cutit zimtat, se curata marginile arse ale blatului.

Se ruleaza blatul pe latime cu o coala curata de hartie cerata pe interior, apoi se lasa rulada pe un gratar de sarma 30 de minute, pana se raceste complet. Intre timp, pentru umplutura, se zdrobeste usor zmeura intr-un castron cu o furculita. Se adauga crema de branza si se amesteca zahar dupa gust, apoi se acopera si se da la rece.

Se desface cu atentie blatul racit si se indeparteaza hartia. Se intinde umplutura cu zmeura pana aproape de margini. Se ruleaza din nou blatul – nu va faceti probleme daca suprafata blatului crapa cand il rulati din nou: aceasta face parte din distractie. Se presara zahar pe rulada si se aranjeaza pe un platou. Pentru servire, se taie felii cu un cutit cu lama lunga, zimtata.

Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură

Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.