Rulada de carne cu oua si rozmarin

Printeaza

O reteta de rulada de carne cu oua din: carne tocata, sunca presata, paine, lapte, oua, rozmarin, sare, piper, vin alb si oua.

Ingrediente:Rulada de carne cu oua si rozmarin

  • 1 kg carne tocată amestec
  • 200 g şuncă presată tăiată cubuleţe
  • 4 felii pâine
  • 1 cană cu lapte
  • 2 ouă
  • rozmarin (sau pătrunjel)
  • sare
  • piper
  • 150 ml vin alb
  • 6 ouă fierte tari

 

Mod de preparare:

Feliile de pâine se înmoaie în tapte, apoi se storc şi se mărunţesc. Se amestecă şunculiţa mărunţită împreună cu carnea tocată, pâinea mărunţită, 2 ouă şi verdeaţa tocată. Se condimentează după gust.

Se amestecă bine, se întinde pe masa de lucru compoziţia în formă de dreptunghi şi se pun pe lungime, în mijloc, ouăle fierte şi decojite. Se rulează carnea de jur-împrejurul ouălor, în formă de ruladă.

Se rostogoleşte până la marginea mesei şi apoi într-o tavă unsă. Se intro­duce în cuptorul încălzit, pentru circă 30 minute.

După 30 de minute rulada se stropeşte cu vin alb si se mai lasă aproximativ o oră.

Pentru a fi servită, rulada se taie felii, iar deasupra se pune sosul din tava în care s-a prăjit, la care se adaugă puţin vin alb. De jur împrejur se aşază, la alegere, garnitura dorită: garnitură de spanac, orez sau legume fierte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.