Rulada aromata cu ciocolata

Printeaza

Rulada aromata cu ciocolata din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Rulada_aromata_cu_ciocolata

  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • sare

pentru umplutura:

  • 250 ml frisca lichida
  • 125 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta vanilie

pentru servit:

  • ciocolata rasa
  • ornamente dulci, dupa preferinte

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine un amestec albicios în care se adaugă esenţa de vanilie si se omogenizează. Se adaugă făina cernută, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Apoi, spuma se adaugă în crema cu făină si se amestecă delicat.

Se pune aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie si se coace 30 de minute. Se scoate pe un şervet umezit şi se rulează. Se bate frişca bine cu zahărul si cu esenţa de vanilie. Se derulează aluatul şi se umple cu frişcă. Se decorează cu ciocolată si ornamente dulci.

Rulada aromata cu ciocolata

Rulada_aromata_cu_ciocolata

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Rulada cu biscuiti si ciocolata

Rulada cu biscuiti si ciocolata din: biscuiti, cafea, zahar, nuca, cacao, lamaie, rom, scortisoara. Ingrediente: Pentru blat: 1/2 kg biscuiţi 2 ceşti cu cafea preparată 3 ceşti cu zahăr pudră 1 ceaşcă cu nucă măcinată 4 linguri cu cacao zeama de la 1/2 lămâie Pentru crema: 1 pachet de unt 1 ceaşcă cu zahăr pudră […]

Rulada cu crema de cafea si ciocolata

Rulada cu crema de cafea si ciocolata din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata, cafea. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină 60 g unt Pentru cremă: 300 g unt 6 gălbenuşuri 150 g ciocolată neagră 4 linguri de cafea 60 g zahăr zahăr pudră   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu […]

Rulada cu sampanie si ciocolata

Rulada cu sampanie si ciocolata

Rulada cu sampanie si ciocolata din: oua, zahar, ciocolata, faina, unt, sampanie. Ingrediente: 4 oua 200 g zahăr pudră 100 g ciocolată neagră 200 g făină 175 g ciocolată albă 30 g unt 50 ml şampanie 3 gălbenuşuri 65 g zahăr   Mod de preparare: Se bat spumă 4 albuşuri, adăugând treptat 200 g zahăr […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.