Rucola cu frigărui de carnaţi

Printeaza

O reteta de rucola cu frigarui de carnati din: rucola, ciuperci, ardei grasi, rosii, carnati, sunca afumata, cimbru, ulei de masline, ceapa, otet din vin alb, sare, piper si parmezan.

Ingrediente:Rucola cu frigărui de carnaţi

  • 200 g rucola
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 ardei graşi roşii
  • 250 g roşii
  • 4 carnaţi (a 100 g)
  • 100 g şuncă afumată
  • 4 crenguţe cimbru
  • 6 lin­guri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 linguri oţet din vin alb
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan

Mod de preparare:

Pregătiţi rucola, ciupercile şi legumele. Tăiaţi ardeiul în patru. Tă­iaţi cârnaţii rondele mai mari, iar şunca bucăţi. Spălaţi cimbrul şi culegeţi-i frun­zuliţele. Infigeţi pe rând în 8 frigărui cârnaţii, ciupercile, ardeiul şi şunca şi prăjiţi-le în 2 linguri de ulei cca. 10 mi­nute, până devin crocantă în ultimele minute presăraţi frunzele de cimbru.

Intre timp, tăiaţi rucola bucăţi, iar ro­şiile felioare. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cuburi. Amestecaţi oţetul, sarea, piperul şi restul de ulei de măsline. Amestecaţi totul într-un bol.

Aşezaţi apoi salata pe farfurii, adăugaţi câte două frigărui cu şuncă şi cârnaţi, iar înainte de servire presăraţi puţin parmezan.

Rucola cu frigărui de carnaţi

Rucola cu frigărui de carnaţi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.