Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Printeaza

O reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala, rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si crema de lapte cu oua.

Ingrediente:Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

  • 1 portocala mare
  • 450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm
  • 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata
  • 1-2 linguri zahar pudra

Pentru crusta:

  • 125 g faina alba
  • 75 g unt semidegresat rece si taiat in cuburi
  • 25 g zahar tos brun
  • 50 g fulgi de ovaz

Garnitura:

  • Crema de lapte cu oua

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se rade fin 1 lingurita de coaja de portocala si se lasa deoparte. Apoi se curata de coaja portocala, indepartand pielitele albe si se desface in felii, taindu-le pe cele mari in jumatati.

Se pun bucatile de portocala intr-o tava de placinta, se adauga rubarba, ghimbirul si zahar pudra dupa gust. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor 15 minute.

Intre timp, se pregateste aluatul pentru crusta. Se pun faina, untul si zaharul tos brun intr-un castron si se amesteca cu mana sau 10-15 secunde cu mixe­rul, obtinand un amestec sfaramicios. Se adauga fulgii de ovaz si coaja de portocala pusa deoparte.

Se scoate folia de aluminiu de pe tava cu fructe si se presara aluatul deasupra. Tava se pune din nou in cuptor, neacoperita de aceasta data si se coace 25-30 de minute pana cand aluatul devine crocant si capata o culoare aurie.

Prajitura trebuie lasata sa se raceasca lent, apoi se serveste cu crema calda de lapte cu oua.

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.