Rozete cu zmeura

Printeaza

O reteta de rozete cu zmeura din: inghetata de zmeura, unt, fistic, migdale, alune de padure, zmeura, zahar pudra si suc de portocale.

Ingrediente:

  • 600 ml inghetata de zmeura
  • 50 g unt
  • 60 g fistic
  • 100 g migdale
  • 100 g alune de padure
  • 450 g zmeura
  • 120 g zahar pudra
  • 150 ml suc de portocale

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu folie transparentă mai multe forme mici de tartă. Se topeşte untul. Se amestecă fisticul cu migdale şi alune şi se macină grosier cu mixerul. Se amestecă împreună cu untul topit şi se aşază compoziţia pe fundul formelor, încrustându-se ca un blat.

Se pasează 300 g zmeură; se înglobează 100 g zahăr pudră şi sucul de portocale; se dă la congelator cca 3 ore, amestecând cu furculiţa la intervale de cca 15 min., pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Se repartizează pe blaturi sorbetul obţinut şi se dă la congelator cca 60 min.

Se lasă să se decorîgeleze îngheţata de zmeură, apoi se introduce în şpriţ şi se şpri- ţează rozete pe fiecare tortuleţ. Se dau la congelator încă 60 min. Cu 10 minute înainte de servire, se scot tortuleţele din congelator, se desfac blaturile din folie şi se ornează rozetele cu restul de zmeură.

Rozete cu zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.