Rozete cu gem

Printeaza

O reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei.

Ingrediente:Rozete cu gem

  • două kg făină albă
  • un kilo­gram zahăr
  • 10 ouă
  • un kilogram margarină
  • vanilie
  • coajă de lămîie
  • 30 g bicar­bonat
  • 500 g arahide
  • 300 g gem
  • ulei

 

Mod de preparare:

Din opt ouă, făină, zahăr, margarina, vanilie, coajă de lămîie şi bi­carbonat se frămîntă un linzer obişnuit. Se întinde o foaie de un centimetru gro­sime şi se taie în forme rotunde.

Bucăţi­le obţinute se împart în două părţi, iar uneia din părţi i se face un orificiu la mij­loc. Aceste bucăţi cu orificiu se ung cu ulei, se dau prin ouăle rămase şi se pre­sează în arahide măcinate dur.

Se pun la copt pe tăvi de metal. După răcire, pe partea fără orificiu se pune gemul şi se aplică bucata presată în arahide.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • rozete cu gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.