Roti prata

Printeaza

Roti prata

Roti prata nu este doar un fel de mancare, ci un adevarat pasaport cu ajutorul caruia gastronomia din Singapore patrunde in clubul international al clatitelor.

Roti prata este in esenta o clatita simpla, facuta din unt, ou, faina si apa, dar la cererea consumatorilor ea poate fi individualizata – ca si okonomiyaki japoneze -fiind umpluta cu aproape orice ingredient.

Exista si variante dulci, in Singapore facandu-se niste prata subtiri, translucide, carora li se da forma de con si in care se pune zahar. Se servesc de obicei la micul dejun.

In mod traditional, roti prata era o garnitura la un fel de mancare principal, astfel incat la tarabele de pe strada se vindea uneori impreuna cu curry de pui.

Tendinta actuala este de a incorpora in roti prata o serie de ingrediente aromatice neobisnuite, precum: ceapa prajita si condimentata, branza topita, diferite fructe (dintre care preferate sunt bananele), chiar si ciocolata.

Roti_prata_03

Incepand din spatiul sud-est asiatic si pana in bazinul Caraibilor se pot intalni multe variante de roti.

Roti_prata_07

Originile acestui fel de mancare se pierd in negura timpului, pana la vechile roti indiene, ce denumeau o gama larga de aluaturi de paine.

Roti_prata_11

Roti prata

Roti prata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.