Rosti crocanti cu dovlecei

Printeaza

Rosti crocanti cu dovlecei din: cartofi, dovlecei, maghiran, sare, piper, unt, ulei, cascaval.

Ingrediente:Rosti_crocanti_cu_dovlecei

  • 200 g cartofi (nu din aceea de fiert)
  • 2 dovlecei micuţi
  • 1/2 măghiran proaspăt
  • sare
  • piper
  • 200 g unt topit
  • 1 lingură ulei
  • 50 g caşcaval Emmental

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi în coajă, în apă puţină, aproximativ 15 minute, dar fără să se înmoaie prea mult.

Intre timp, speli şi cureţi dovleceii, speli măghiranul, îl zvinţi şi îl toci mărunt.

Clăteşti cartofii cu apă rece, îi cureţi şi îi laşi la răcit. Dai pe răzătoarea mare şi cartofii şi dovleceii.

Condimentezi cu măghiran, sare şi piper.

Incingi uleiul, modelezi câteva lipii din amestecul de cartofi şi dovlecei şi le prăjeşti în tigaie, la foc mediu.

Le prăjeşti pe o parte, iar după ce le întorci, presari caşcaval ras.

Serveşti rosti, alături de o salată sau chiar ca o garnitură, alături de o friptură.

 

Rosti crocanti cu dovlecei

Rosti_crocanti_cu_dovlecei

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rosti

Rosti

Impreună cu fondue şi raclette, se numără printre cele mai cunoscute mâncăruri elveţiene. Există chiar şi un instrument special pentru prepararea sa, aşa-numita râzătoare rosti.

 

Crostini cu mere si ceapa

Crostini cu mere si ceapa

Crostini cu mere si ceapa din: ceapa rosie, ulei de masline, mere, otet balsamic, zahar, sare, piper, bagheta. Ingrediente: 2 cepe roşii 4 linguri de ulei de măsline pentru prăjit 2 mere 2 linguri de oţet balsamic zahăr sare piper 1 baghetă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie inele şi se căleşte […]

 

Crostini cu tartar de vitel

Crostini cu tartar de vitel

Crostini cu tartar de vitel din: file de vitel, salota, castraveti, capere, oua, ulei din samburi de struguri, mustar, otet, coniac, sare, piper, bagheta, ulei. Ingrediente: 300 g file de viţel 1 şalotă mică 2 castraveţi cornişon 1 lingură de capere 1 gălbenuş 1-2 linguri de ulei de sâmburi de struguri 1 linguriţă de muştar […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.