Rosti de cartofi cu rozmarin

Printeaza

Rosti de cartofi cu rozmarin din: cartofi, rozmarin, amidon, sare, piper, ulei de măsline extravirgin.

Rosti_de_cartofi_cu_rozmarin

Ingrediente:

  • 2 cartofi de dimensiuni medii
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 linguriţă de amidon
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline extravirgin

 

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi cartofii, apoi, cu ajutorul unei râzători, tăiaţi cartofii julienne în fire subţiri, stropiţi-i imediat cu ulei de măsline şi sare pentru a preveni înnegrirea.

Cartofii nu ar trebui să fie spălaţi, pentru că este necesar să-şi păstreze amidonul în timpul prăjirii (în acest scop, puteţi adăuga o lingură de amidon).  Tocaţi mărunt rozmarin şi adăugaţi amestecului.

Intr-o tigaie non-aderentă turnaţi puţin ulei de măsline extravirgin şi cu o lingură formaţi mici cuiburi, care trebuie să se prăjească la foc mediu până se rumenesc şi sunt crocante (în medie, e suficient cam un minut pe fiecare parte sau mai mult – depinde de mărimea cuiburilor). Continuaţi până când terminaţi tot amestecul.

Rosti de cartofi cu rozmarin

Rosti_de_cartofi_cu_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.