Rosii cu vinete si mozzarella
PrinteazaO reteta de rosii cu vinete si mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, ulei de masline, oregano si usturoi.
- 2 vinete potrivite
- 1 bucata mozzarella de aproximativ 250 g
- 2 rosii mai mari
- ulei de masline
- oregano
- usturoi, dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele se prepară cu tot cu coajă. Spală vinetele şi zvântă-le bine cu un şervet de hârtie, apoi taie-le felii pe lăţime şi sărează-le puţin.
Pune feliile între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra, şi lasă-le la scurs aprox. 30 minute, ca să iasă zeama amară din ele.
Trece-le sub un jet de apă rece, zvântă-le din nou şi pune-le pe grătarul încins, până când se ru¬menesc bine pe ambele părţi.
Scoate-le pe o tavă, stropeşte-le cu ulei de măsline şi presa- ră-le cu puţin oregano. Dacă îţi place, poţi pune pe vinete şi puţin mujdei de usturoi.
Taie brânza în bucăţele şi pune câte puţin pe fiecare felie de vânătă. Spală roşiile, zvântă-le şi taie-le în rondele mai late, apoi scoate-le mijlocul, rezultând astfel nişte inele.
Aşază-le pe feliile de vinete cu brânză mozzarella. Serveşte-le ca aperitiv.
Rosii cu vinete si mozzarella
Pofta buna!