Rosii umplute cu ton si masline
PrinteazaRosii umplute cu ton si masline din: rosii, ton, ciuperci, castravete, masline, maioneza, ceapa, patrunjel, sare, piper.
- 6 roşii potrivite
- 2 cutii ton bucăţi
- 2 ciuperci (champignon)
- 1 castravete proaspăt
- 10 măsline negre (fără sâmburi)
- 2-3 linguri maioneză
- 1 fir de ceapă verde
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se aleg roşii foarte proaspete, tari, bine coapte, de mărime potrivită. Se taie un căpăcel deasupra fiecăreia şi se scoate cu grijă pulpa. Se presară un praf de sare şi se lasă apoi la scurs cu gura în jos, într-o strecurătoare.
Intre timp, se amestecă tonul scurs cu ciupercile şi castravetele tocate foarte mărunt, 4-5 măsline tăiate cubuleţe, maioneza şi ceapa verde tăiată rondele subţiri. Se condimentează, după gust, cu sare, piper şi pătrunjel.
Se amestecă uşor. Se umplu roşiile cu amestecul de ton şi se decorează cu felii subţiri de măsline. Se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!