Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi

Printeaza

Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi din: rosii, ardei capia, vinete, iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata.

Rosii_umplute_cu_salata_de_vinete_ardei_si_usturoi

Ingediente:

  • 15 roşii tari, de dimensiune medie
  • 4 ardei capia
  • 2 vinete
  • 150 g iaurt
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei
  • 3 căţei de ustu­roi
  • sare
  • piper
  • câteva fire de ver­deaţă, pentru decor

Mod de preparare:

Speli roşiile, le tai câte un căpăcel la partea din­spre codiţă. Cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul pe care îl vei folosi la pre­pararea altor mâncăruri. Laşi roşiile să se scurgă pe un şervet absorbant, cu tăietura în jos.

Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci cu uleiul, adăugat treptat, apoi cu zeama de lămâie. Alegi vinetele lungi şi subţiri, care se coc mai frumos, mai uniform şi nu au multe seminţe.

Ungi ardeii cu un strat fin de ulei şi îi coci pe flacără sau în cuptor, întorcându-i pe toate părţile. Decojeşti ardeii şi vinetele coapte, apoi cureţi ardeii de cotoa­re şi seminţe.

Mixezi în blender sau în robotul de bucătărie vine­tele coapte şi ardeii împre­ună cu uleiul rămas. Amesteci pasta obţinută împreună cu iaurtul şi amestecul cu usturoi. Adaugi sare şi piper după gust.

Cu această pastă umpli roşioarele şi le decorezi cu frunze de verdeaţă. Le oferi spre consum după ce le-ai răcit puţin în frigi­der.

Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi

Rosii_umplute_cu_salata_de_vinete_ardei_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.