Rosii umplute cu orez

Printeaza

Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

Ingrediente:

  • 8 rosii mari
  • 150 g orez cu bobul lung
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • o ceapa rosie
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper alb
  • 4 linguri de ulei
  • 1 fir de cimbru
  • 200 ml suc de rosii

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se aco­peră cu o folie de plastic să nu se înmoaie.

Se alege şi se spală orezul în 3-4 ape, până rămâne apa limpede. Se pune la fiert cu morcovul ras pe răzătoarea mică, cu ceapa tocată mărunt, dovlecelul tăiat cubuleţe şi pătrunjelul tocat mărunt.

Se potrivesc cu sare şi piper alb, după gust, şi se fierb în continuare. După ce s-a făcut şi orezul, la sfârşit se pune untul, se stinge focul şi se acoperă cu un capac. Se pregăteşte cratiţa cu ulei, apă şi sare.

Se umplu roşiile cu orez, apoi se aşază în cratiţă cu grijă să nu se rupă. Se bagă la cuptor şi se lasă în jur de 30 de minute. Se servesc cu sos de roşii, busuioc şi puţin cimbru.

Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez1.jpg  Rosii umplute cu orez2.jpg  Rosii umplute cu orez3.jpg

Rosii umplute cu orez4.jpg  Rosii umplute cu orez5.jpg  Rosii umplute cu orez.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.