Rosii umplute cu orez si parmezan

Printeaza

Rosii umplute cu orez si parmezan din: rosii, ceapa, morcov, telina, dovlecel, unt, orez, sare, piper, smantana, parmezan, patrunjel si ulei de masline.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_orez_si_parmezan

  • 750 g rosii mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/4 bulb de telina
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingura unt
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantana
  • 75 g branza tare data pe razatoare (parmezan)
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Spălaţi roşiile şi decupaţi-le capacul. Scobiţi-le cu o lingură şi puneţi deoparte 100 g din conţinutul lor.

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Pregătiţi legumele şi tăiaţi totul cuburi. Căliţi ceapa în unt. Adăugaţi orezul şi continuaţi să-l căliţi.

Turnaţi cca. 200 ml apă. Adăugaţi morcovii şi conţinutul de roşii, apoi lăsaţi mâncarea cca. 5 minute să fiarbă înăbuşit.

Adăugaţi ţelina şi dovlecelul şi fierbeţi alte 15 minute. Condimentaţi totul cu sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.

Adăugaţi smântână, brânza şi pătrunjelul în amestecul de mai sus şi condimentaţi-l după gust.

Umpleţi roşiile cu acest amestec, apoi aşezaţi-le într-o formă de sufleu unsă cu grăsime.

Aşezaţi-le capacul, stropiţi-le cu ulei şi lăsaţi-le cca. 20 de minute la cuptor.

Rosii umplute cu orez si parmezan

Rosii_umplute_cu_orez_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.