Rosii umplute cu orez (varianta)

Printeaza

Rosii umplute cu orez

Ingrediente:Rosii umplute cu orez (varianta)

  • 10-12 roşii mari şi rotunde
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • pătrunjel
  • mărar
  • 1 morcov
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa în ulei, adaugi orezul spălat, stingi cu două pahare de apă clocotită, presari puţină sare, acoperi şi laşi să fiarbă până înfloreşte orezul, iei vasul de pe foc, adaugi morcovul ras, verdeaţa şi piperul.

Roşiilor, spălate, le tai pe jumătate un căpăcel, le goleşti de sâmburi şi miez – pe care îl adaugi la orez.

Umpli roşiile cu acest amestec, le aşezi într-o tavă ceva mai înaltă, iar peste ele torni un sos din: ceapă călită, făină, bulion de roşii. Pui verdeaţă şi laşi pentru 10-15 minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.