Rosii umplute cu ciuperci, ceapa si orez

Printeaza

Rosii umplute cu ciuperci, ceapa si orez din: rosii, ciuperci, ceapa, orez, paturnjel, ulei, margarina, sare, piper.

Ingrediente:Rosii umplute cu ciuperci

  • 10 roşii
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de orez
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • margarină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se taie un căpăcel, li se scoate miezul cu linguriţa şi se pun la scurs.

Ceapa se curăţă, se taie mărunt, se căleşte în ulei încins, se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii, se potri­veşte de sare şi piper.

Se lasă la fiert până scade apa. Se adaugă orezul spălat şi scurs, o ceaşcă de apă, verdeaţa tocată mărunt şi se lasă pe foc până fierbe orezul.

Cu această compoziţie se umplu roşiile, apoi se pun într-o tavă unsă cu ulei alături de miezul de roşii, o ceaşcă de apă şi o linguriţă de zahăr.

Pe fiecare roşie se pune o bucăţică de margarină şf se lasă la cuptor 15 minute. Se servesc presărate cu verdeaţă tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.