Rosii umplute cu carne, orez si patrunjel
PrinteazaRosii umplute cu carne, orez si patrunjel din: roşii, carne tocata, ceapa, orez, patrunjel, bors, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 10 roşii
- 350 g carne tocată
- o ceapă
- 5 linguri orez
- o legătură pătrunjel
- 500 ml borş
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiilor li se taie un căpăcel, se golesc de conţinut, se dau cu sare şi se pun cu gura în jos.
Intre timp, în ulei se căleşte ceapa tocată şi se adaugă carnea tocată. Se potriveşte de sare si piper şi se lasă pe foc până ce îşi schimbă culoarea. Se adaugă apoi orezul şi verdeaţa şi se trage de pe foc.
Se umplu roşiile cu amestecul de orez şi carne, se aşază în vasul de fiert la cuptor şi se acoperă cu căpăcelul roşiilor.
Se pune în vas şi miezul roşiilor, se toarnă borşul şi apă si se lasă la cuptor 30 de minute.
Rosii umplute cu carne, orez si patrunjel
Pofta buna!