Rosii si ardei umpluti cu pilaf si morun

Printeaza

Rosii si ardei umpluti cu pilaf si morun

Ingrediente:Rosii si ardei umpluti cu pilaf si morun

  • 700 g morun
  • 250 g orez
  • 150 g unt
  • 2 cepe
  • 8 roşii de umplut
  • 8 ardei de umplut
  • 400 g roşii pentru sos
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1 lingură de smantană
  • 50 g stafide

Mod de preparare:

Morunul se fierbe cu apă şi sare. Separat se face un pilaf cu orezul, 80 g unt, 1 ceapă tocată, supa de la morun şi stafidele.

Cînd pilaful este gata, se amestecă cu peştele tăiat bucăţi. Cu acest pilaf se umplu roşiile şi ardeii. Ardeii se aşază într-o cratiţă adîncă cu puţină apă şi unt şi se fierb circa 15 minute cu capac.

Roşiile se pun într-o tavă, se stropesc cu unt şi puţină apă şi se dau la cuptor 4 minute.

Se aşază intercalat, pe un platou şi se servesc cu un sos de roşii din supă, unt, puţină făină, sare, cimbru, zahăr, 1/2 ceapă tocată, roşiile curăţate şi tăiate.

Se strecoară cind este gata şi se amestecă cu smantană.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O data am mai mancat morun si mi-a placut foarte mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.