Rosii si ardei umpluti cu pilaf si morun
PrinteazaRosii si ardei umpluti cu pilaf si morun
- 700 g morun
- 250 g orez
- 150 g unt
- 2 cepe
- 8 roşii de umplut
- 8 ardei de umplut
- 400 g roşii pentru sos
- sare
- cimbru
- piper
- 1 lingură de smantană
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Morunul se fierbe cu apă şi sare. Separat se face un pilaf cu orezul, 80 g unt, 1 ceapă tocată, supa de la morun şi stafidele.
Cînd pilaful este gata, se amestecă cu peştele tăiat bucăţi. Cu acest pilaf se umplu roşiile şi ardeii. Ardeii se aşază într-o cratiţă adîncă cu puţină apă şi unt şi se fierb circa 15 minute cu capac.
Roşiile se pun într-o tavă, se stropesc cu unt şi puţină apă şi se dau la cuptor 4 minute.
Se aşază intercalat, pe un platou şi se servesc cu un sos de roşii din supă, unt, puţină făină, sare, cimbru, zahăr, 1/2 ceapă tocată, roşiile curăţate şi tăiate.
Se strecoară cind este gata şi se amestecă cu smantană.
Pofta buna!
O data am mai mancat morun si mi-a placut foarte mult.