Rosii murate cu ceapa

Printeaza

Rosii murate cu ceapa din: rosii, ceapa, usturoi, tarhon, vin, otet, sare, zahar, boabe de piper.

Ingrediente:Rosii_murate_cu_ceapa

  • 1,5 kg rosii sau gogonele
  • 350 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 4 fire de tarhon
  • 500 ml vin alb
  • 500 ml otet
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura boabe de piper negru

 

Mod de preparare:

Sa spală roşiile. Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se taie. Se aşază în borcane curate straturi de roşii şi de rondele de ceapă. Se spală tarhonul şi s; scutură; se toacă şi se adaugă în borcane, împreună cu usturoiul.

Oţetul şi vinul se toarnă într-o oală cu 500 ml apă. Se adaugă sarea, zahărul şi boabele de piper.

Zeama se lasă să fiarbă cca 15 min. Se toarnă fier¬binte peste roşii. Se închid bine borcanele. Inainte deservire, se lasă să se marineze cel puţin 3 zile.

Rosii murate cu ceapa

Rosii_murate_cu_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.