Rosii cu mamaliga in straturi

Printeaza

Rosii cu mamaliga in straturi din: ceapa, unt, supa de pui, apa, malai, telemea de oi, sunca afumata, rosii, parmezan si sare.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri unt
  • 600 ml supa de pui
  • 600 ml apa
  • 350 g malai
  • 300 g telemea de oi
  • 200 g sunculita afumata
  • 4-5 rosii
  • 100 g parmezan ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Topesti untul într-o cratiţă mai mare, la foc mic. Adaugi ceapa tocată mărunt şi căleşti câteva minute, amestecând din când în când.

Adaugi apa, supa de pui şi un praf de sare şi laşi să dea în fiert.

Pui mălaiul, amestecând continuu, şi laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 15 minute.

Intre timp, dai roşiile pe râzătoare sau le toci foarte mărunt, le căleşti în puţin ulei până scade zeama şi dai la răcit.

Intr-un vas termorezistent de 2 litri uns şi tapetat, torni jumătate din mămăligă, netezeşti cu o spatulă, pui 250 g de telemea rasă, 150 g de şunculiţă tăiată felii şi res tul de mămăligă, întinzii peste mămăligă roşiile, restul de şunculiţă, 50 g de telemea şi presari parmezanul.

Introduci vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Inainte de servire, laşi 10 minute să se răcorească.

Rosii cu mamaliga in straturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.