Roşii la cuptor

Printeaza

Roşii la cuptor

Roşii la cuptor

Ingrediente:

  • 300 g orez cu bobul lung
  • sare
  • 16 roşii mici
  • piper
  • 1 legătură arpagic
  • 50 g feta
  • 150 g brânză rasă
  • 6 linguri pesmet
  • 100 ml supă

 

Preparare:

Fierbeţi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-l. Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în jumătate, săraţi-le uşor, şi piperaţi-le.

Spălaţi arpagicul, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi tăiaţi-l rulouri. Radeţi brânza feta, respectiv fărâmiţaţi-o, amestecaţi-o cu brânza telemea rasă şi cu pesmetul.

Aşezaţi orezul înrtr-o formă de sufleu unsă în prelabil cu grăsime, apoi turnaţi supa peste el. Aşezaţi roşiile cu partea secţionată în sus, ungeţi-le cu amestecul de brânză şi lăsaţi-le la cuptor 15-20 de minute pe nivelul superior până când capătă o culoare galben maronie.  Presăraţi cu arpagic şi serviţi.

Rosii la cuptor

Rosii la cuptor.jpg

Pofta buna!

S-a dovedit că roşiile au un efect pozitiv de prevenire a cancerului datorită substanţei roşii numită licopină. Prin încălzire se măreşte concentraţia de licopină.

1 comentariu

  1. Va ofer o reteta delicioasa de rosii gratinate.

    Ingrediente:

    2 rosii mari, taiate jumatati
    50 ml ulei de masline Divella
    3 catei de usturoi
    50 g mozzarella
    50 g gorgonzola
    50 g parmezan ras
    busuioc uscat
    sare, piper
    frunzulite de busuioc verde

    Mod de preparare:

    Rosiile se scobesc de miez si se aseaza peste hartia de copt intr-o tava care va merge la cuptor.

    Se amesteca uleiul de masline cu usturoiul zdrobit prin presa, putin busuioc uscat, piper si un varf de cutit de sare.

    Se stropesc rosiile cu jumatate din acest ulei aromat, apoi se umplu cu bucatele de mozzarella si gorgonzola.

    Se pune cate o gramajoara de parmezan ras deasupra fiecarei rosii si se stropesc din nou cu uleiul de masline aromat cu usturoi si busuioc.

    Dati tava la cuptorul in prealabil incins. Coaceti la foc iute aproximativ 15-20 de minute pana cand branzeturile se topesc si devin aurii, iar rosiile se inmoaie dar nu prea tare, ci inca isi pastreaza fermitatea.

    Lasati-le 2-3 minute sa se mai racoreasca apoi le puteti savura impreuna cu frunzulite proaspete de busuioc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.