Rosii cu migdale, bacon si cuscus

Printeaza

Rosii cu migdale, bacon si cuscus din: rosii, cuscus, fulgi de migdale, bacon, zeama de lamaie, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Rosii_cu_migdale_bacon_si_cuscus

  • 1 kg rosii
  • 190 g cuscus
  • 2 linguri cu fulgi de migdale
  • 100 g bacon
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie capac roşiilor şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoate pulpa şi pune-o într-un castron. Toacă mărunt pulpa de roşii şi dă-o printr-o sită pentru a separa sucul.

Adaugă în lichidul obţinut zeama de lămâie şi apă cât să completezi până la 240 ml.

Toarnă amestecul peste cuşcuş şi lasă-l deoparte zece minute. Adaugă apoi fulgii de migdale, amestecă şi umple roşiile.

Pune-le într-o tavă termorezistentă, aşază deasupra fiecărei roşii câte o felie de bacon, stropeşte-le cu puţin ulei şi dă la cuptor 15-20 de minute.

Serveşte roşiile umplute cu un sor de iaurt, menta tocata marunt si putin usturoi zdrobit.

Rosii cu migdale, bacon si cuscus

Rosii_cu_migdale_bacon_si_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.