Rosii cu ciuperci si ceapa

Printeaza

Rosii cu ciuperci si ceapa din: rosii, ceapa, ciuperci, ulei, margarina, usturoi, sos de rosii, pesmet, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Rosii cu ciuperci

  • 1 kg roşii
  • 3 cepe
  • 1/2 kg ciuperci
  • 2-3 linguri ulei sau 30 g margarină
  • 1 căţel de usturoi
  • sos de roşii
  • 2 linguri pesmet
  • pătrunjel şi mărar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se aleg roşii tari, proaspete, se taie un căpăcel unde a fost codiţa, se scobesc şi se pun cu gura in jos să se scurgă.

Ciupercile se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se toacă şi se pune pe foc împreună cu ciupercile şi marga­rina sau uleiul, să se călească.

Când a scăzut apa lăsată de ciuperci se adaugă usturoiul tocat, ver­deaţa tocată mărunt, sare, piper, o ceaşcă cu apă, 2 linguri cu pesmet şi se amestecă, până când compoziţia se îngroaşă.

Cu această compoziţie se umplu roşiile, se aşază într-o tavă, se stropesc cu ulei, şe toarnă peste ele sos de roşii şi se dau la cuptor 15 mi­nute.

Ciupercile rămase se aşază printre roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.