Rosbif cu legume

Printeaza

Rosbif cu legume din: rosbif, cartofi, ceapa verde, ulei, oregano, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Rosbif_cu_legume

  • 500 g rosbif prăjit
  • 6 cartofi
  • sare
  •  piper
  • 1/2 de legătură de ceapă verde
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 150 ml smântână pentru gătit

 

Mod de preparare:

Rosbiful se taie felii şi se toacă foarte mărunt. Cartofii se cojesc şi se taie cuburi de 2,5 cm. Acestea se fierb apoi circa 10 minute în apă cu puţină sare. După ce au fiert, cartofii se lasă bine la scurs.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie inele fine. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi cuburile de cartofi. După circa 5 minute, se adaugă inelele de ceapă şi se prăjesc împreună.

Se pun în tigaie feliile de rosbif împreună cu oregano, se amestecă toate ingredientele şi se asezonează cu sare şi piper. Se încorporează şi smântână pentru gătit.

Amestecul se ţine pe foc încă 5 minute, după care cartofii se zdrobesc uşor cu furculiţa. Acest preparat se potriveşte foarte bine ca garnitură la ouă poşate.

Rosbif cu legume

Rosbif_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.