Rondele de calamari pane cu mujdei

Printeaza

Rondele de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:Rondele_de_calamari_pane_cu_mujdei

  • 700 g rondele de calamari
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 200 g pesmet
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura patrunel
  • 500 ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi rondelele de calamari în apă clocotindă cu 1 lingură sare, apoi scoateţi-le imediat şi puneţi-le într- un bol cu apă rece.

Scurgeţi-le bine de apă şi ştergeţi-le cu un şervet. Treceţi rondelele de calamari prin făină, apoi prin ou bătut şi la final prin pesmet.

Repetaţi operaţiunile şi prăjiţi-le apoi în uleiul bine încins, la foc potrivit. Când s-au rumenit, scoateţi-le pe şerveţele absorbante.

Pentru mujdei, pisaţi usturoiul, apoi frecati-l cu uleiul de măsline, pus puţin câte puţin, apoi adăugaţi 2-3 linguri zeamă de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt.

Rondele de calamari pane cu mujdei

Rondele_de_calamari_pane_cu_mujdei

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Calamari cu chili la tigaie

Calamari cu chili la tigaie

Calamari cu chili la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Ingrediente: 300gr bacon, maruntit 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți 1 ceapa, felii 1 morcov, felii subțiri 1 lingură […]

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Ingrediente: 400 g de calmari mici, curăţaţi 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan 1 linguriţă de […]

 

Calamari umpluti cu rosii

Calamari umpluti cu rosii

Calamari umpluti cu rosii din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare sau 8 mai mici 2 linguri capere, tocate mărunt 75 g pesmet alb proaspăt 2 linguri verdeaţă […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. vreau si eu calamari din astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.