Rondele cu sunca

Printeaza

Rondele cu sunca din: faina, drojdie, lapte dulce, unt, cartofi, sunca, ceapa, stafide, oua, branza de vaci, telemea, sare, piper, spanac, ulei de floarea soarelui, zahar tos.

Ingrediente:Rondele_cu_sunca

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie
  • 260 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 500 g cartofi
  • 300 g sunca
  • o ceapa alba
  • 50 g stafide
  • 4 oua
  • 300 g branza de vaci
  • 300 g telemea
  • sare
  • piper
  • spanac
  • ulei de floarea soarelui
  • o lingurita de zahar tos

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă drojdia cu zahărul tos, o jumătate de linguriţă cu sare şi laptele călduţ.

Se toarnă peste făină împreună cu untul topit şi se frământă până se obţine un aluat nelipicios.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la foc mediu până îşi dublează volumul.

Cartofii se spală, se fierb, se răcesc puţin şi se curăţă de coajă.

Se taie rondele potrivit de groase şi se pun într-un bol.

Se pun trei ouă, brânza de vaci şi brânza telemea dată pe râzătoare.

Se adaugă ceapa tocată mărunt, şunca tăiată cubuleţe, stafidele, sare şi piper.

Se aşază o foaie de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se pune amestecul din bol şi se aşază deasupra aluatul rămas.

Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se unge cu ou bătut.

Se coace la foc mediu 30-45 de minute, având grijă să nu se ardă.

Se servesc calde sau reci, somple sau cu salata de spanac crud.

Rondele cu sunca

Rondele_cu_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.