Rondele cu parmezan

Printeaza

Rondele cu parmezan din: faina, praf de copt, sare, piper, busuioc, iaurt, oua, unt, parmezan, pudra de curry, usturoi, ceapa, mar, salata, mozzarella.

Ingrediente:Rondele cu parmezan

  • 350 g făină
  • praf de copt
  • sare
  • piper
  • o lingură de busuioc uscat
  • 250 ml iaurt
  • două ouă
  • 75 g unt
  • 175 g parmezan
  • pudră de curry
  • doi căţei de usturoi
  • o legătură ceapă verde
  • un măr
  • salată verde
  • mozzarela

 

Mod de preparare:

Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un pliculeţ cu praf de copt. Se amestecă, se adaugă sarea, piperul, un vârf de linguriţă de pudră de curry şi busuiocul uscat. Se adaugă oul bătut, untul moale, parmezanul ras şi sala­ta verde tocată mărunt.

Se presară ceapa verde tocată, usturoiul pisat, mărul dat pe râzătoare şi făina cernută, se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare, i se dă formă de rulou şi se introduce la rece 30 de minute.

Se taie în rondele potrivit de groase, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor. Se coc 25-30 de minute la foc mediu, având grijă să nu se ardă.

Se scot pe un grătar, se lasă la răcit timp de cinci minute, apoi se servesc. In loc de parmezan se poate folosi mozzarela dată prin râzătoare sau tăiată în cubuleţe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.