Rondele cu dovleac

Printeaza

Rondele cu dovleac din: faina, ou, lapte, unt, dovleac, bicarbonat, otet, scortisoara, miez de nuca, margarina.

Ingrediente:Rondele cu dovleac

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 50 ml lapte dulce pasteurizat
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri unt sau margarină
  • 300-400 g dovleac
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 1 liguriţă oţet
  • 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
  • 2-3 linguri miez de nucă mărunţit
  • 1 lingură margarină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Tai dovleacul în cuburi pe care le fierbi în apă cât să le acopere. După ce dovleacul s-a fiert bine sau s-a copt, îl laşi să se răcească şi, după caz, să se scurgă. Pasezi prin sită sau în blender miezul de dovleac şi cântăreşti 150 g, cantitate pe care o vei încorpora în aluat.

Freci spumă untul sau margarina moale împreună cu zahărul şi oul, până obţii o cremă omogenă. Adaugi piu- reul de dovleac, nucile, scorţişoara, bicarbonatul stins cu oţet şi făina cernută. Frămânţi un aluat potrivit de tare.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi un aluat gros de 6-7 mm, din care tai discuri, cu paharul. Aşezi rondelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă. Le coci la foc mediu, timp de 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.