Roastbeef cu cepe caramelizate
PrinteazaO reteta simpla si savuroasa de Roastbeef cu cepe caramelizate din: ceapa, vin rosu, unt, zahar, otet balsamic, sare, piper si roastbeef.
- 300 g cepe frantuzesti (esalote)
- 200 ml vin rosu sec
- 50 g unt
- 1 lingura zahar
- 4 linguri otet balsamic
- sare
- piper
- roastbeef preferat
Mod de preparare:
Ceapa curăţată se aşază într-o tigaie mare şi se stropeşte cu vin. Se adaugă unt, zahăr şi oţet balsamic. Se sărează şi se piperează. Se stinge cu apă,acoperind cepele complet. Se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă înăbuşit cca 30 min., până ce se obţine un sos gros.
Intre timp se scutură din când în când tigaia, ca să nu se lipească. Cepele trebuie să devină aurii. Se încălzeşte roastbeeful şi se serveşte cu ceapă şi sosul ei.
Roastbeef cu cepe caramelizate
Pofta buna!
Roastbeef-ul e un fel de friptura
Da, si e foarte tare reteta asta