Roastbeef cu cepe caramelizate

Printeaza

O reteta simpla si savuroasa de Roastbeef cu cepe caramelizate din: ceapa, vin rosu, unt, zahar, otet balsamic, sare, piper si roastbeef.

Ingrediente:

  • 300 g cepe frantuzesti (esalote)
  • 200 ml vin rosu sec
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper
  • roastbeef preferat

 

Mod de preparare:

Ceapa curăţată se aşază într-o tigaie mare şi se stropeşte cu vin. Se adaugă unt, zahăr şi oţet balsamic. Se sărează şi se piperează. Se stinge cu apă,acoperind cepele complet. Se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă înăbuşit cca 30 min., până ce se obţine un sos gros.

Intre timp se scutură din când în când tigaia, ca să nu se lipească. Cepele trebuie să devină aurii. Se încălzeşte roastbeeful şi se serveşte cu ceapă şi sosul ei.

Roastbeef cu cepe caramelizate

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Roastbeef-ul e un fel de friptura

  2. Da, si e foarte tare reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.