Rizoto

Printeaza

 Rizoto

Ingrediente:Rizoto

  • 2 ceşti orez
  • 4 ceşti zeamă de carne sau apa
  • 100 g unt
  • 2 linguri caşcaval sau parmezan ras
  • 2 linguri sos de roşii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Punem o bucată de unt într-o cratiţă la foc, adăugăm orezul spălat şi îl ames­tecăm pe plită. Apoi turnăm apă cloco­tită sau zeamă de carne. Dăm sare şi piper. Cînd orezul clocoteşte, îl punem în cuptor, acoperit, 20 minute. Presărăm caş­caval ras, turnăm sos de roşii bine legat, amestecăm uşor orezul cu o lopăţică, dăm din nou la cuptor, fără capac, 4-5 minute.

Scoatem şi aşezăm orezul într-o formă de rizoto, apoi îl răsturnăm într-o farfurie rotundă şi îl servim.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rizoto

1 comentariu

  1. Sa le fac niste orez copiilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.