Rizoto cu rinichi

Printeaza

Rizoto cu rinichi

Ingrediente:Rizoto cu rinichi

  • 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc
  • 1 pahar orez
  • 2 pahare zeamă de carne sau apă,
  • 3 linguri untură
  • 3 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • sare
  • piper
  • puţin zahăr
  • parmezan  ras cantitatea după gust
  • pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două (pelungime), se curăţă bine de grăsimea din mijloc şi se taie felii subţiri care se pun cu apă rece la foc.

Se lasă să dea 2-3 clocote. Se strecoară, se spală rinichii cu apă călduţă (apa în care au fiert rinichii se aruncă).

Se taie mărunt ceapa, se prăjeşte în două linguri de untură pînă începe să se moaie, se adaugă bulionul, boiaua, un pahar de zeamă de carne (în lipsă, apă), sarea, piperul, zahărul şi rinichii.

Se lasă să fiarbă la foc mic pînă rinichii sînt gata. În acest timp se prăjeşte orezul spălat într-o lingură de untură, se stinge cu un pahar de zeamă de carne.

Se aşază orezul într-o formă cu gaură la mijloc şi capac, unsă cu grăsime, şi se dă cuptor. Cînd orezul este gata, se răstoarnă pe o far­furie, se presară cu parmezan sau caşcaval, iar în locul gol din mijloc se pun rinichii şi sosul.

Se presară cu pătrunjelverde tocat şi se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.