Rizoto cu legume

Printeaza

O reteta de rizoto cu legume din: ulei de masline, ceapa, costita, orez, supa de legume, dovlecei, unt si parmezan.

Ingrediente:Rizoto cu legume

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari, tocate
  • 250 costita, taiata cuburi
  • 500 g orez pentru rizoto
  • 1,8 l supa de legume fierbinte
  • 4 dovlecei razuiti
  • 50 g unt
  • 100 g parmezan razuit

 

Mod de preparare:

lntr-un vas, încinge uleiul de măsline şi prăjeşte ceapa 5 minute, până când se înmoaie. Adauga costiţa şi prăjeşte 5 minute, pâna când se rumeneşte. Adaugă orezul şi prăjeşte 2-3 minute. Stinge cu un polonic de supă, amestecă.

Fierbe înăbuşit pâna când aproape tot lichidul se absoarbe şi apoi adaugă un polonic de supă. Continuă procedeul până când orezul se pătrunde şi tot lichidul se absoarbe.

Adauga dovleceii şi continuă sa fierbi câteva minute, la vasul de pe foc, adaugă untul, parmezanul, sare şi piper înainte de a servi.

Rizoto cu legume

Rizoto cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.