Rizoto cu legume rumenite

Printeaza

Rizoto cu legume rumenite din: ciuperci, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, supa de pui, unt, ceapa, orez, parmezan, busuioc.

Ingrediente:Rizoto_cu_legume_rumenite

  • 1 cană de ciuperci tăiate cuburi
  • 1 cană de roşii lunguieţe, în ciorchine, tăiate pe jumătate
  • 4 căţei de usturoi (2 striviţi, 2 tocaţi)
  • 1/4 cană şi 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 8 căni de supă de pui
  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapă albă tocată mărunt
  • 2 ceşti de orez Arborio (cu bobul scurt)
  • 1/4 ceaşcă de parmezan ras
  • 1/4 ceaşcă de busuioc proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Intr-o tavă căptuşită cu hîrtie de copt, pune dovleacul, ciupercile şi usturoiul zdrobit cu 1/4 cana de ulei.

Adaugă sare şi piper după gust. Bagă la cuptor pînă se rumenesc, aproximativ 5-10 minute.

Intr-o oală mare, adu supa la punctul de fierbere. Intre timp, într-o cratiţă de 4-6 litri, încălzeşte la foc mediu cele 2 linguri de ulei şi untul.

Adaugă ceapa şi usturoiul tocat şi amestecă în permanenţă, pană cand ceapa se înmoaie, 3-4 minute. Pune orezul şi mai lasă pe foc 1 minut, amnstecand continuu.

Adaugă un polonic de supă peste orez şi amestecă cu o lingură de lemn pînă cînd lichidul e absorbit. Adaugă un alt polonic şi aşteaptă să fie absorbită supa înainte de a pune un alt polonic.

Lasă pe foc pînă cînd orezul e al dente, aproximativ 15 minute. Dă deoparte de pe foc şi pune peste orez legumele, parmezanul şi busuiocul.

Potriveşte de sare şi piper şi presară parmezan.

Rizoto cu legume rumenite

Rizoto_cu_legume_rumenite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.