Rizoto cu ciuperci şi castane

Printeaza

O reteta delicioasa de rizoto cu ciuperci si castane din: ulei de masline, telina, ceapa, usturoi, amestec de ciuperci, castane, foi de dafin, orez brun, patrunjel, supa de legume, unt, bureti si parmezan.

Ingrediente:Rizoto cu ciuperci şi castane

  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 codite de telina, tocate
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 500 g amestec de ciuperci diverse, taiate felii
  • 200 g castane, tocate
  • 2 foi de dafin
  • 400 g orez brun
  • 1, 1 l supa de legume
  • 1/2 legatura patrunjel, tocat
  • 25 g unt
  • 1 borcan bureti
  • 40 g parmezan razuit pentru servit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Incinge uleiul si sotează la foc potrivit 10 minute telina, ceapa şi usturoiul.

Adaugă ciupercile, măreşte flacăra şi tine pe foc până când scad o treime.

Adaugă castanele, vinul şi foile de dafin şi fierbe până când lichidul se absoarbe aproape complet.

Transferă într-un vas rezistent la cuptor, adaugă orezul, amestecă şi toarnă deasupra supa fierbinte.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 30 de minute, până când orezul se pătrunde şi lichidul s-a absorbit.

Scoate vasul din cuptor, adaugă pătrunjelul, bureţii din conservă, amestecă şi serveşte presărat cu fasii de parmezan.

Rizoto cu ciuperci şi castane

Rizoto cu ciuperci şi castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.