Risotto in vin

Printeaza

O reteta din risotto in vin din: orez, unt, ciuperci, ardei gras, stafide, nuci, alune, fileuri de ansoa, vin alb, sare, piper, smantana si salata.

Ingrediente:Risotto in vin

  • 2 cani de orez bob cu bob
  • 1 lingura cu unt
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura de nuci pisate
  • 1 lingura de alune
  • 2-3 fileuri de ansoa
  • 2 cani de vin alb
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • smantana
  • salata

 

Mod de preparare:

Toci legumele şi le înăbuşi puţin în untul topit cu un praf de sare, să se înmoaie mai repede. Adaugi peştele, orezul şi amesteci bine până devine sticlos, apoi adaugi nucile, stafidele şi piperul măci­nat.

Torni vinul, puţin câte puţin, iar când orezul înghite tot vinul, adaugi din nou, amestecând con­tinuu. Când ai terminat de adău­gat tot vinul, pui alunele, laşi 2-3 minute şi serveşti preparatul fier­binte cu smântână şi salată.

Risotto in vin

Risotto in vin

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.