Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie

Printeaza

O reteta de risotto cu sparanghel, menta si lamaie din: sparanghel, risotto, supa de pui, unt, parmezan, menta, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper si ulei de masline extravirgin. Este un risotto simplu şi delicios.

Ingrediente:Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie

  • 2 legături de sparanghel, curăţate de capetele lemnoase
  • risotto de bază
  • 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui
  • 100 g unt
  • 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras
  • o bucată de parmezan pentru ras deasupra
  • frunzele alese şi tocate de la o legătură de mentă proaspătă
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Tăiaţi feliuţe tulpinile de sparanghel, lăsând vârfurile întregi. Preparaţi baza pentru risotto. Apoi puneţi o cratiţă mare la foc mijlociu spre iute şi turnaţi în ea jumătate din supa de legume sau pui, baza pentru risotto, feliile şi vârfurile de sparanghel. Amestecând continuu, aduceţi la fierbere, apoi micşoraţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când orezul a absorbit tot lichidul.

Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul şi sparanghelul sunt fierte. E posibil să nu fie nevoie de toată supa. Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare. Gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că are o consistenţă plăcută. Orezul trebuie să fie moale şi cremos, dar cu boabele întregi, iar textura să fie ceva mai delicată decât credeţi.

Stingeţi focul, adăugaţi la risotto untul şi parmezanul, menta, aproape toată coaja de lămâie şi aproape toată zeama. Dacă e nevoie, mai adăugaţi sare şi piper. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi orezul să stea un minut. Serviţi-l stropit cu puţin ulei de măsline şi presărat cu coajă de lămâie, alături de o bucată de parmezan.

Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie

Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.