Risotto cu mazăre şi tarhon

Printeaza

O reteta de risotto cu mazare si tarhon din: unt, ceapa, usturoi, orez, supa de legume, mazare, tarhon si parmezan.

Ingrediente:Risotto cu mazăre şi tarhon

  • 25 g unt
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 140 g orez pentru risotto
  • 600 ml supa de legume fierbinte
  • 85 g mazare congelata
  • 2 linguri tarhon tocat (merge si busuioc sau patrunjel)
  • 1 lingura de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul. Se prăjesc 4-5 minute până se înmoaie, apoi se adaugă amestecând orezul. Se toarna un polonic de supa si se fierbe până când lichidul este absorbit, amestecând din când în când.

Se adaugă în continuare supa în acest fel, până când e folosită toată şi orezul este moale. Se adaugă mazărea şi tarhonul şi se lasă să mai fiarbă două minute. Se gustă şi se asezonează dacă e nevoie; se adaugă amestecând parmezanul şi se serveşte imediat.

Risotto cu mazăre şi tarhon

Risotto cu mazăre şi tarhon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.