Risotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere

Printeaza

Risotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere din: portocala rosie, ulei de masline, ceapa rosie, arpacas, vin alb, supa de legume, capere, masline verzi, sare, piper.

Ingrediente:Risotto_de_arpacas_cu_portocale_rosii_masline_si_capere

  • 1 portocala rosie mare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 300 g arpacas
  • 230 vin alb sec
  • 1 l supa de legume
  • 2 linguri capere murate
  • 30 g masline verzi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Se rade coaja de portocala, se curata de pielite. Se pastreaza sectiunile de portocala in bolul cu zeama de portocala. Se incing 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se toaca marunt ceapa rosie si se caleste in tigaie impreuna cu coaja rasa de portocala.

Se spala foarte bine arpacasul, se scurge si se adauga in tigaie. Se reduce focul, se amesteca bine cu ceapa si se lasa pe foc 5 minute.

Se adaugă vinul alb sec şi se amestecă periodic până se evaporă treptat. Apoi se adaugă 250 ml din supa de legume, fierbinte. Se lasă să fiarbă până când scade com­plet şi arpacaşul devine us­cat. Se mai adaugă 250 ml de supă.

Se repetă până se ter­mină supa. Se adaugă por­tocalele, măslinele tăiate şi caperele. Se amestecă la foc mic, 1 minut.

Risotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere

Risotto_de_arpacas_cu_portocale_rosii_masline_si_capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.