Risotto cu miel si anghinare
PrinteazaO reteta de risotto cu miel si anghinare din: ulei de masline, unt, ceapa, orez nefiert, vin rosu, supa de pui, usturoi si anghinare.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura unt
- 1 ceapa tocata
- 2 cesti de orez nefiert
- 1/2 pahar de vin rosu
- 6 cani supa de pui
- 150 g branza
- 500 g friptura de miel
- 1 catel de usturoi tocat
- 150 g miez de anghinare
Mod de preparare:
Se incalzesc uleiul si untul intr-o cratita la foc mediu. Se caleste ceapa 2-3 minute. Se toarna orezul si se amesteca bine, aproximativ 1 minut. In continuare, se toarna vinul si se lasa sa fie absorbit de orez, aproximativ 2-3 minute.
Apoi, se toarna cite o jumatate de ceasca de supa din cand in cand, se asteapta pana cand orezul absoarbe cantitate de supa inainte de a adauga urmatoarea cantitate. Repetati acest lucru pana cand ati folosit aproape toata cantitatea de supa, dar opriti jumatate de ceasca de supa pentru mai tarziu.
Dupa aproximativ 20 de minute, orezul ar trebui sa fie fiert, dar nu zdrobit. Se opreste focul. Se adauga restul de supa, branza rasa, carnea de miel taiata cubulete, usturoiul si miezul de anghinare taiat. Se amesteca bine si serveste cald.
Poftă bună!