Risotto cu mazare si bacon

Printeaza

Risotto cu mazare si bacon din: orez, ulei, bacon, ceapa verde, patrunjel, supa de pui, parmezan, menta, sare, piper, cimbru, mazare.

Ingrediente:Risotto_cu_mazare_si_bacon

  • 500 g orez cu bob rotund
  • 1 lingura ulei
  • 6 felii de bacon
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 fir de praz
  • frunze de patrunjel tocat
  • 1-1 1/2 l supa de pui
  • 3 linguri parmezan ras
  • frunze de menta tocate
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • 200 g mazare

 

Mod de preparare:

Cureti ceapa si o tai marunt. Tai in fasii 2 felii de bacon, incingi uleiul si calesti baconul si ceapa, presari cimbrul si amesteci 1-2 minute, pe foc mediu. Intr-un vas termorezistent, pui legumele calite si orezul spalat.

Torni in vas supa fierbinte de pui, acoperi vasul cu folie de aluminiu si introduci vasul in cuptor, la foc mediu.

Dupa 20 de minute, scoti vasul din cuptor, presari boabe de mazare, sare si piper dupa gust, amesteci usor, acoperi din nou cu folia si continui coacerea 15 minute.

Scoti vasul din cuptor, presari parmezanul ras, patrunjelul si menta tocate. Servesti risotto alaturi de feliile de bacon ramase, fripte intr-o tigaie antiaderenta, fara grasime.

Risotto cu mazare si bacon

Risotto_cu_mazare_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.